Hledáte alternativu ke klasickým hranolkům? Tak to se vám bude líbit recept, který si dnes společně představíme. Jedná se o lahodné domácí batátové hranolky s tou nejlepší chutí.
Na těhle hranolkách si pochutná celá vaše rodina. Hodí se skvěle jako příloha k večeři nebo obědu. Uvidíte, že si je zamiluje po prvním ochutnání. Můžete je navíc podávat s domácím kečupem.
Ingredience
- 250g batátů
- koření rozmarýn
- koření cibule
- chilli koření
- sůl na dochucení
- olej na smažení
Postup
- Nejdříve si připravíme batáty. Omyjeme je a a nakrájíme na dlouhé hranolky stejně jako vidíte na obrázku.
- V malé míse si smícháme olej společně s chilli kořením, kořením cibule a rozmarýnem. Důkladně promícháme.
- Každý batát obalíme v koření a pokládáme na plech vyložený pečícím papírem.
- Batáty pečeme v troubě dozlatova na 180 stupňů zhruba 25 minut. Vyndáme z trouby a máme hotovo! Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tenhle báječný recept na domácí batátové hranolky i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!