Nejlepší domácí batátové hranolky s lahodnou chutí!

Hledáte alternativu ke klasickým hranolkům? Tak to se vám bude líbit recept, který si dnes společně představíme. Jedná se o lahodné domácí batátové hranolky s tou nejlepší chutí.

Na těhle hranolkách si pochutná celá vaše rodina. Hodí se skvěle jako příloha k večeři nebo obědu. Uvidíte, že si je zamiluje po prvním ochutnání. Můžete je navíc podávat s domácím kečupem.

Ingredience

  • 250g batátů
  • koření rozmarýn
  • koření cibule
  • chilli koření
  • sůl na dochucení
  • olej na smažení

Postup

  1. Nejdříve si připravíme batáty. Omyjeme je a a nakrájíme na dlouhé hranolky stejně jako vidíte na obrázku.
  2. V malé míse si smícháme olej společně s chilli kořením, kořením cibule a rozmarýnem. Důkladně promícháme.
  3. Každý batát obalíme v koření a pokládáme na plech vyložený pečícím papírem.
  4. Batáty pečeme v troubě dozlatova na 180 stupňů zhruba 25 minut. Vyndáme z trouby a máme hotovo! Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tenhle báječný recept na domácí batátové hranolky i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!