Nejlepší jablečný koláč s vynikající jemnou chutí – připravený bleskurychle za 5 minut!

Chcete si upéct něco dobrého ke kávě, ale netrávit spoustu času v kuchyni? Pak pro Vás máme dnes něco speciálního a božského. Jde o ten nejlepší jablečný koláč, jaký jste kdy měli. Variace chutného těsta a jablek je fantastická.

Je naprosto fantasticky vláčný. A jeho bleskurychlá příprava? Ta Vás neméně příjemně potěší.

Těsto

  • 4 vejce
  • 1 šálek cukru
  • 1 šálek jogurtu
  • 9 lžic rostlinného oleje
  • 2 šálky mouky
  • 1 prášek do pečiva

Náplň

  • 1 kg jablek
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 3 lžíce strouhaného másla
  • 1 šálek cukru
  • 1 lžička skořice

Postup

  1. Smíchejte vejce s cukrem. Přidejte olej a jogurt, pak mouku a prášek do pečiva. Směs rozdělíme na dvě stejné části.
  2. Umístěte jednu část do plechu o velikosti 25 x 35 cm, vystlaného pečicím papírem a vložte do předehřáté trouby na 190 stupňů a pečte asi 10 minut.
  3. Během této doby uvařte jablka s cukrem. Přidejte strouhané máslo a skořici. Vyjměte plech z trouby, umístěte náplň na plát, doplňte zbylým těstem a vraťte do trouby.
  4. Pečeme do zlatohnědé barvy. Poté koláč posypeme moučkovým cukrem, necháme vychladnout, nakrájíme na kostky a podáváme.

Sdílejte tenhle recept na báječný jablečný koláč i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!