Plněné ořechy s jemným krémem – křehké a vláčné

Plněné ořechy jsou klasikou, která se v rodinách předává z generace na generaci. Nesmí chybět na žádném vánočním stole. Existují opravdu mnoho variant tohoto cukroví. Jsou krásně křehké a vláčné. Mají krásně jemnou chuť. Kombinace máslového těsta a ořechové náplně vytváří dohromady dokonalou harmonii chutí.

Na první pohled se může zdát jejich příprava komplikovaná ale ve skutečnosti je zvládne připravit každý. Můžete se je péct s předstihem, protože se krásně uleží a jejich chuť bude po několika dnech mnohem výraznější. Získají jemnost a vláčnost.

Těsto

  • 200g hladké mouky
  • 200g másla
  • 100g moučkového cukru
  • 60g nastrouhaných ořechů
  • špetka mleté skořice

Naplň

  • 100g másla
  • 100g moučkového cukru
  • 20g nastrouhaných ořechů

Postup

  1. V míse smícháme mouku, ořechy, moučkový cukr a špetku skořice. Přidáme máslo a vypracujeme hladké a nelepivé těsto. Těsto necháme 20-30 minut odpočinout v lednici.
  2. Hotovým těstem plníme formičky na ořechy. Lehce ho přitlačíme ale ne úplně na těsno, aby šli ořechy dobře vyklopit. Dáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme 10-15 minut na 200 stupňů.
  3. Po upečené ještě teplé ořechy vyklopíme z formiček. Máslo s moučkovým cukrem utřeme do hladkého krému. Přidáme strouhané ořechy. Jednu polovinu ořechy vždy naplníme a přiklopíme druhou.

Sdílejte tenhle recept na křehké plněné ořechy s jemným krémem i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!