Plněné papriky patří mezi jídla, které v sobě nesou kouzlo naší kuchyně. Mnozí si tento pokrm pamatují z jídelen, od babiček, nebo z nedělního oběda. Masová směs, sladká paprika a rajská omáčka vytváří dokonalou harmonii chutí. Na přípravu vám stačí pár základních surovin a vznikne pokrm, který zasytí celou vaší rodinu.
Velkou výhodou je, že si omáčku můžete připravit podle vlastní chuti. Někdo má raději omáčku sladší a někdo zase kyselejší. Každý si může přizpůsobit plněné papriky podle sebe. Můžete je podávat s houskovým knedlíkem, nebo rýží. Dokáží na stůl přinést kousek domácí pohody.
Plněné papriky
- 8 paprik
- 500g mletého masa
- 100g rýže
- 1 vejce
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce majoránky
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky pepře
Omáčka
- 700 ml rajčatového protlaku
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce cukru (dle chuti)
- 2 bobkové listy
- 3 kuličky nového koření
- 5 kuliček černého pepře
- 1 lžíce oleje
- sůl dle chuti
Postup
- Rýži krátce předvaříme a smícháme s mletým masem, česnekem, cibulí, vejcem, solí, majoránkou a pepřem. U paprik odřízneme vršek. Odstraníme semínka a naplníme připravenou masovou směsí.
- V hrnci na oleji lehce osmahneme mouku a přidáme rajčatový protlak. Zalijeme vodou, nebo vývarem a rozmícháme do hladké omáčky.
- Vmícháme bobkový list, kuličky pepře, nové koření, osolíme a osladíme podle chuti. Plněné papriky vložíme do omáčky a dusíme na mírném plameni asi 40 minut, dokud maso není uvnitř měkké.
Sdílejte tenhle recept na plněné papriky s rajskou omáčkou i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!






