Pudinkové rohlíčky patří mezi oblíbené druhy vánočního cukroví, které si zamiluje už po prvním upečení. Příprava se obejde bez složitého postupu. Zvládne je připravit i začátečník. Jsou křehké, nadýchané a vláčné. Rozplývají se na jazyku. Pudinkový prášek jim dodává jemnou chuť a krásnou barvu. Mají typicky hladkou a máslovou chuť.
Vypadají i chutnají slavnostně, přestože jsou z pár obyčejných surovin. Po upečení je stačí obalit v moučkovém cukru a nechat pár dní odležet. Poté získají tu pravou křehkost. Jsou skvělou volbou, pokud chcete něčím nahradit klasické vanilkové rohlíčky.
Ingredience
- 300g hladké mouky
- 1 sáček vanilkového pudinku
- 200g másla
- 80g moučkového cukru
- 1 žloutek
- 1 lžička vanilkového cukru
- špetka soli
- moučkový a vanilkový cukr na obalení
Postup
- Ve větší míse smícháme mouku, pudinkový prášek, moučkový cukr, vanilkový cukr a špetku soli. Přidáme žloutek a změklé máslo. Vypracujeme hladké a nelepivé těsto.
- Těsto vytvarujeme do koule, zabalíme do folie a dáme alespoň na 30-45 minut odležet do lednice. Odebíráme malé kousky a vyválíme tenké válečky, které ohneme do tvaru rohlíčků.
- Pokládáme na plech s pečícím papírem. Pečeme 10-12 minut na 170 stupňů, dokud nezačnou okraje lehce zlátnout. Musí zůstat světlé a křehké. Hotové rohlíčky obalíme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.
Sdílejte tenhle recept na nadýchané pudinkové vanilkové rohlíčky i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!






