Roláda je klasický dezert, který si oblíbí každý. Tahle šlehačková je důkazem, že na přípravu chutného dezertu nepotřebujete dlouhý seznam ingrediencí. Je lehká, nadýchaná a krásně vláčná. Základem rolády jsou vejce, kakao a cukr. Zvládne ji připravit opravdu každý. Plní se šlehačkou, kterou můžete dochutit ovocem.
Dezert se hodí k odpolednímu šálku kávy, nebo jako pohoštění pro nečekanou návštěvu. Kombinace čerstvě upečeného kakaového těsta a šlehačkové náplně vytváří dohromady dokonalou harmonii chutí.
Korpus
- 120g cukru krupice
- 5 vajec
- 3 lžíce kakaa
Náplň
- 250 ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce moučkového cukru
Postup
- Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme společně s polovinou cukru do pěny. Bílky a zbytek cukru ušleháme do tuhého sněhu. Opatrně obě směsi spojíme a přidáme kakao.
- Hotové těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem. Pečeme 10-12 minut na 180 stupňů. Teplý plát i s papírem stočíme do rolády a necháme vychladnout.
- Mezitím si připravíme náplň. Vyšleháme smetanu a moučkový cukr do tuha. Vychladlý plát rozbalíme, potřeme šlehačkou a opět zabalíme do rolády. Dáme vychladit do lednice. Před servírováním posypeme moučkovým cukrem.
Sdílejte tenhle recept na šlehačkovou roládu bez mouky i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!






