Šlehačková roláda bez mouky – nadýchaná a vláčná

Roláda je klasický dezert, který si oblíbí každý. Tahle šlehačková je důkazem, že na přípravu chutného dezertu nepotřebujete dlouhý seznam ingrediencí. Je lehká, nadýchaná a krásně vláčná. Základem rolády jsou vejce, kakao a cukr. Zvládne ji připravit opravdu každý. Plní se šlehačkou, kterou můžete dochutit ovocem.

Dezert se hodí k odpolednímu šálku kávy, nebo jako pohoštění pro nečekanou návštěvu. Kombinace čerstvě upečeného kakaového těsta a šlehačkové náplně vytváří dohromady dokonalou harmonii chutí.

Korpus

  • 120g cukru krupice
  • 5 vajec
  • 3 lžíce kakaa

Náplň

  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce moučkového cukru

Postup

  1. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme společně s polovinou cukru do pěny. Bílky a zbytek cukru ušleháme do tuhého sněhu. Opatrně obě směsi spojíme a přidáme kakao.
  2. Hotové těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem. Pečeme 10-12 minut na 180 stupňů. Teplý plát i s papírem stočíme do rolády a necháme vychladnout.
  3. Mezitím si připravíme náplň. Vyšleháme smetanu a moučkový cukr do tuha. Vychladlý plát rozbalíme, potřeme šlehačkou a opět zabalíme do rolády. Dáme vychladit do lednice. Před servírováním posypeme moučkovým cukrem.

Sdílejte tenhle recept na šlehačkovou roládu bez mouky i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!