Tahle tvarohová vánočka je ideální pro všechny, kdo nemají čas čekat, než vykyne těsto. Na rozdíl od klasické vánočky je příprava snadná a rychlá. Tvaroh dodává vánočce vláčnost a jemnost. Zůstává měkká i několik dní po upečení. Jedná se o typ vánočky, který je oblíbený nejen o vánocích ale také během roku jako sladká snídaně, nebo pohoštění ke kávě.
Připravit ji zvládne i začátečník, protože se obejdete bez droždí a dlouhého hnětení. Stačí vše promíchat a dát péct do trouby. Vůně čerstvé vánočky provoní celou vaší kuchyni. Oblíbíte si ji, díky jemné chuti a lehké struktuře. Vánočku si můžete dochutit ořechy, mandlemi nebo citronovou kůrou.
Ingredience
- 350g polohrubé mouky
- 250g tvarohu
- 100g másla
- 100g cukru krupice
- 2 vejce
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 prášek do pečiva
- rozinky
- vejce na potření
- špetka soli
- plátky mandlí na posypání
Postup
- V míse utřeme máslo, cukr a vanilkový cukr do pěny. Přidáme vejce, tvaroh a dobře promícháme. V druhé míse smícháme mouku, prášek do pečiva a špetku soli. Sypké suroviny postupně přidáváme k tvarohové směsi.
- Mělo by vzniknout měkké a nelepivé těsto. Vmícháme rozinky podle chuti. Těsto rozdělíme na tři prameny, vyválíme a spleteme do copu. Můžeme také jen vytvarovat bochánek.
- Přeneseme na plech s pečícím papírem. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme plátky mandlí. Pečeme 35-40 minut, dokud vánočka nezezlátne. Necháme ji na mřížce vychladnout a posypeme moučkovým cukrem.
Sdílejte tenhle recept na tvarohovou vánočku bez kynutí i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!






