Tvarohový koláč s luxusní náplní a vláčnou chutí – hotový za 35 minut!

V dnešním famózním receptu si ukážeme postup, díky kterému připravíte ten nejlahodnější krémový tvarohový koláč, kterému nikdo neodolá. Chuť tohoto sametového koláče si zamilujete Vy i celá Vaše rodina. Sametově jemná chuť se Vám s každým soustem rozpustí v ústech.

Připravte si famózní tvarohový koláč i Vy. Určitě nebudete litovat a výsledek Vás mile překvapí. Přípravu zvládnete za 20 minut a chuť si zamilujete.

Ingredience

  • 20 dkg sušenky pro domácnost
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce vody

Náplň

  • 40 dkg ricotty
  • 6 lžící cukru
  • 3 lžíce zakysané smetany
  • 3 vejc
  • 2 lžíce mouky
  • 1 lžička vanilkové esence
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 čajová lžička strouhané citronové kůry

Postup

  1. Mleté sušenky se smíchají s rozpuštěným vlažným máslem a vodou. Pokud je těsto příliš hutné, zřeďte ho trochou vody, pokud je příliš řídké, přidejte ještě trochu sušenek.
  2. Formu s odnímatelnou stranou vyložte pečicím papírem a těsto do formy utlačte.
  3. Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů po dobu 7 minut, poté vyjměte a nechte vychladnout.
  4. Suroviny na náplň smíchejte dohromady a tak, že smícháme ricottu s cukrem, poté přidejte mouku, zakysanou smetanu, vanilku, citronovou šťávu a citronovou kůru.
  5. Vejce se rozdělí na polovinu a žloutky se smíchají s ricottovou hmotou.
  6. Připravte sníh z bílků. Smíchejte opatrně dohromady.
  7. Nakonec náplň nalijte na sušenky a pečte 60 minut na 180 stupňů.
  8. Poté koláč vyjměte, nechte vychladnout a posypte práškovým cukrem. Můžeme k němu také podávat čerstvé ovoce a šlehačku. Dobrou chuť!

Sdílejte tenhle báječný recept na domácí tvarohový koláč i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! 

zdroj: ketkes.com