Vánoční čokoláda patří k receptům, které se v rodinách předávají po generace. Čokoláda velmi dobře drží tvar v malých formičkách. Po vychlazení ji snadno vyloupnete a má lehký lesk, který ji dodává kousek másla přidaný na závěr. Na rozdíl od čokolád z obchodu je více hutnější a výraznější. Má specifickou konzistenci, která k vánocům neodmyslitelně. patří.
Její příprava je velmi jednoduchá. Stačí vám jen několik ingrediencí. Mnoho lidi si tuto čokoládu připravuje nejen na vánoce. Její jemná mléčná chuť okouzlí každého. Hotovou čokoládu můžete skladovat v uzavíratelné dóze.
Ingredience
- 250g tuku omega
- 150g sušeného mléka
- 150g moučkového cukru
- 1 lžíce pudinkového prášku
- 30g kakaa
- trochu másla
Postup
- Připravíme si vodní lázeň a do hrnce vložíme ztužený tuk. Pomalu rozpouštíme, dokud nebude tekutý ale nevaříme Přidáme cukr a metličkou důkladně rozmícháme.
- Postupně přidáváme sušené mléko, kakao a pudinkový prášek. Stále mícháme, aby nevznikly hrudky. Vložíme trochu másla a mícháme, dokud se zcela nerozpustí.
- Tekutou čokoládu naléváme do připravených formiček. Necháme ztuhnout v lednici. Ideální je nechat čokoládu tuhnout přes noc. Hotové kousky opatrně vyloupneme a skladujeme v chladu.
Sdílejte tenhle recept na vánoční čokoládu jako od babičky i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!






