Vepřový guláš s jednoduchou přípravou – báječná chuť

Vepřový guláš patří mezi klasiky naší kuchyně. Jedná se o pokrm, který si našel místo v restauracích i na rodinných stolech. Vůně cibule, papriky a pomalu dušeného masa vytváří dokonalou harmonii chutí. Tohle jídlo dokáže vyvolat vzpomínky na domácí nedělní obědy. Na rozdíl od hovězího guláše je ten vepřový jemnější a rychleji hotový.

Maso z vepřové plece, nebo krkovice se rozpadá na jazyku. Omáčka z cibule, papriky a česneku se spojí do kořeněné chuti. Kouzlo tohoto pokrmu spočívá v jednoduchosti. Nepotřebujete žádné složité suroviny. Když se guláš povede, tak provoní celou domácnost.

Ingredience

  • 800g vepřového masa
  • 2 větší cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce sádla
  • 2 lžíce sladké papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička majoránky
  • 1-2 lžíce hladké mouky
  • 500 ml vody nebo vývaru
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme ji na sádle změknout. Maso nakrájíme na kostky a přidáme k cibuli. Restujeme, dokud se maso nezatáhne ze všech stran.
  2. Přidáme mletou papriku lehce orestujeme. Pouze krátce, aby nezhořkla. Zalijeme trochou vody, nebo vývaru. Dochutíme solí a pepřem. Přidáme kmín a česnek.
  3. Přikryjeme pokličkou a dusíme na mírném ohni zhruba 60-80 minut, dokud maso nezměkne. Podle potřeby během dušení podléváme vodou. Zahustíme trochou mouky rozmíchané ve vodě. Krátce povaříme a dochutíme majoránkou.

Sdílejte tenhle recept na vepřový guláš s jednoduchou přípravou i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!