Vepřový guláš patří mezi klasiky naší kuchyně. Jedná se o pokrm, který si našel místo v restauracích i na rodinných stolech. Vůně cibule, papriky a pomalu dušeného masa vytváří dokonalou harmonii chutí. Tohle jídlo dokáže vyvolat vzpomínky na domácí nedělní obědy. Na rozdíl od hovězího guláše je ten vepřový jemnější a rychleji hotový.
Maso z vepřové plece, nebo krkovice se rozpadá na jazyku. Omáčka z cibule, papriky a česneku se spojí do kořeněné chuti. Kouzlo tohoto pokrmu spočívá v jednoduchosti. Nepotřebujete žádné složité suroviny. Když se guláš povede, tak provoní celou domácnost.
Ingredience
- 800g vepřového masa
- 2 větší cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce sádla
- 2 lžíce sladké papriky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička majoránky
- 1-2 lžíce hladké mouky
- 500 ml vody nebo vývaru
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme ji na sádle změknout. Maso nakrájíme na kostky a přidáme k cibuli. Restujeme, dokud se maso nezatáhne ze všech stran.
- Přidáme mletou papriku lehce orestujeme. Pouze krátce, aby nezhořkla. Zalijeme trochou vody, nebo vývaru. Dochutíme solí a pepřem. Přidáme kmín a česnek.
- Přikryjeme pokličkou a dusíme na mírném ohni zhruba 60-80 minut, dokud maso nezměkne. Podle potřeby během dušení podléváme vodou. Zahustíme trochou mouky rozmíchané ve vodě. Krátce povaříme a dochutíme majoránkou.
Sdílejte tenhle recept na vepřový guláš s jednoduchou přípravou i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!






