Zapečená kapusta v troubě! Zakarpatský recept na kterém si musí pochutnat každý!

V dnešním článku vám ukážeme naprosto dokonalý recept, který pochází z Ukrajiny. Tahle zapečená kapusta je skvělá hlavně tím, že je velmi snadná na přípravu. A ta chuť? Prostě božská!

Šťavnatý recept se hodí na oběd či večeři a zasytí celou vaši rodinu!


 Ingredience

– zelí
–  1 kg vepřové
-150 g vepřového sádla
-130 g smetana
-30 g  rajčatový protlak
– 1,5 litru vody
– sůl a pepř


 Postup

 1) 

Nejdříve si uvaříme zelí, následně jemně nakrájíme cibuli a osmahneme ji na sádle.

 2) 

Maso si nakrájíme na tenké kousky a dochutíme solí a pepřem.

 3) 

Do listů zelí zabalíme maso a vložíme lžičku cibule. Srolujeme.

 4) 

Dno pekáče pokryjeme listy zelí. Umístíme do pekáče naše rolky. Posolíme a zalijeme vařící vodou, měla by dosahovat 1-2 cm. Přidáme rajčatový protlak a zakysanou smetanu.

 5) 

Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů po dobu 40 minut.

6) 

Máme hotovo! Doboru chuť.

Tenhle recept je ideální na oběd i večeři pro celou rodinu! Sdílejte recept i s vašimi přáteli!