Křehký makový závin s famózní jemnou chutí jako od babičky!

Dnes si krok po kroku ukážeme recept na úžasný závin. Makovou náplň, kterou si připravíme, si ihned zamilujete. Chuť máku a lahodného těsta jde skvěle dohromady. Záviny je kyprý, vláčný a úžasně křehký. Chutná úžasně i dva dny po upečení.

Neotálejte a připravte tento neodolatelný makový závin své rodině ještě dnes. Určitě si na něm pochutnají. 

Ingredience

  • 250 g hladké mouky
  • 125 g másla
  • 50 g cukru
  • 75 ml oleje
  • 75 ml mléka
  • 2 lžičky prášku na pečení
  • špetku soli
  • 1 vejce

Náplň

  • 100 g máku
  • 150 g cukru
  • 1,5 ml mléka
  • 50 g rozinek

Postup

  1. Nejdříve si připravíme náplň. Mák dáme do mléka a společně prohříváme na mírném plameni. Když maková směs zhoustne, odstavíme ji.
  2. Rozinky namočte do horké vody a po chvilce sceďte. Smíchejte s makovou směsí a přidejte cukr.

  3. Přísady na těsto dejte do mísy a smíchejte mixérem. Rozdělte těsto na půl a z každého kusu udělejte jeden závin. Potřete rozšlehaným vejcem.
  4. Těsto roztáhněte třeba na pomoučeném vále, dejte na něj náplň a zaviňte. Záviny dejte na plech vystlaný pečicím papírem a pečte při 180 stupních asi 45 minut

Sdílejte super recept na báječný makový závin i s přáteli! Určitě si na něm také pochutnají!