Jablečný koláč z hrnečku s pudinkovým krémem – nadýchaný a vláčný

Pokud máte chuť na něco sladkého, tak se vám bude líbit dnešní recept. Ukážeme si, jak si připravit jablečný koláč z hrnečku s fantastickou chuti. Kombinaci jemného těsta a pudinkového krému si oblíbí každý. Hodí se jako pohoštění pro návštěvu, nebo k šálku dobré kávy.

Jestli vám doma zbylo několik jablek a vy nevíte co s nimi, tak si vyzkoušejte připravit tenhle úžasný jablečný koláč s pudinkovým krémem. Pojďme si ukázat, jak na to.

Těsto

  • 2 jablka
  • 1 hrnek mouky
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 1 hrnek cukru
  • 1 hrnek mléka
  • 1 vanilkový cukr

Krém

  • 1 vejce
  • 1 hrnek mléka
  • 1 lžíce škrobu
  • cukr dle chuti

Postup

  1. Na mírném ohni uvaříme trochu mléko, vejce, cukr a škrob. Za stálého míchání přidáme i zbytek mléka. Vaříme do zahuštění, stáhneme z vařiče a necháme vychladnout.
  2. V míse vyšleháme cukr, vejce a přidáme mléko. Mouku smícháme s kypřícím práškem a přidáme do těsta.
  3. Jablka si oloupeme a nakrájíme. Připravíme si formu, kterou vymažeme máslem. Na dno formy naskládáme jablka. Těsto nalijeme na jablka. Cukrářským sáčkem navrstvíme na těsto krém.
  4. Troubu předehřejeme na 180 stupňů a pečeme půl hodiny. Necháme vychladnout a posypeme moučkovým cukrem.

Videonávod

Sdílejte tenhle recept na jablečný koláč z hrnečku i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!