Dnes si ukážeme recept na další oblíbený recept, který se stane hitem i u Vaší rodiny. Zapečené vepřové maso s fantastickou chutí kořeněných brambor Vás jednoznačně dostane na svou stranu. Uvidíte. Pochutnáte si o to víc, když zjistíte, jak snadná příprava tohoto jídla ve skutečnosti opravdu je.
Nic zdlouhavě nemícháte, nezahušťujete. Stačí Vám vše jen nakrájet, vysypat do zapékací mísy a hurá s tímto výtečným pokrmem do trouby.
Ingredience
- 800 g brambor
- 400 g vepřového masa
- 1 cibule
- 1 paprika, nebo 1 rajče
- 200 g sýra
- 250 ml zakysané smetany
- 1 lžíce hořčice
- sůl
- pepř
- olej
Postup
- Maso nakrájejte na plátky. Okořeňte a umístěte plátky do zapékací misky vedle sebe. Zakápněte olejem a potřete hořčicí. Posypte nakrájenou cibulí. Pokud máte doma rajčata nebo papriky, nakrájejte je a také jimi maso zasypte.
- Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, zaházíme jimi maso a ochutíme dle libosti. Posypeme strouhaným sýrem a zalijeme kyselou smetanou.
- Zakryjeme alobalem a pečeme na 180 stupňů, po dobu 30 minut. Odstraňte pak alobal a pečte ještě zhruba 15 minut.
Sdílejte tenhle úžasný recept na smetanové zapečené brambory i s Vašimi přáteli! Určitě si na nich také pochutnají!
zdroj: bidista.com