Hrnečkový jablečný koláč s kefírem a fantastickou jemnou chutí připravený během pár minut!

Pokud jste také příznivci hrnkového odměřování a tedy i hrnkových koláčů, tento recept si velice rychle oblíbíte. Jde o hrnkový jablečný koláč, který je naprosto úžasný. Těsto je krásně kypré a přitom vláčné.

Doplníte vitamíny a ještě si pochutnáte. Příprava je navíc fantasticky jednoduchá. Vyzkoušejte jej ještě dnes.

ingredience

  • 1 hrnek kefíru
  • 1 hrnek rozpuštěného másla
  • 2 vejce
  • 3 lžíce polohrubé mouky
  • 3 větší jablka
  • 1 čajová lžička citronové šťávy
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 6 lžic cukru krystal

Postup

  1. Smíchejte mouku, cukr, vejce, máslo, kefír a prášek do pečiva. Misku zavíkujte a dejte do lednice na 30 minut.
  2. Jablka oloupejte a nastrouhejte najemno a jemně stlačte, aby pustila šťávu. Přidejte citronovou šťávu a vytáhněte těsto z ledničky.
  3. Přidejte jablka. Nalijte do formy a pečte 30 minut na 180 stupňů. Hotový koláč můžete zasněžit moučkovým cukrem.

Sdílejte tenhle recept na jablečný koláč i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!