Lahodné domácí koblihy s jemnou chutí a snadnou přípravou – hotové za 20 minut!

Pokud milujete koblihy, kterým se ty kupované ani zdaleka nevyrovnají, pak si musíte rozhodně přečíst následující řádky. Přesně tyto neodolatelně lahodné koblížky najdete v našem článku. Jsou úžasně kypré a vláčné. Uvidíte, že chuť je naprosto lahodná a výsledek Vás mile překvapí.

A co Vás určitě potěší nejvíc, je příprava. Snadná, rychlá, nenáročná. Za 20 minut máte hotovo a můžete servírovat. Výsledek je geniální.

Ingredience

  • Kilo hladké mouky
  • 8 dl mléka
  • 3 dkg kvasnic
  • 2 PL cukru krystal
  • 1 lžička soli
  • 1 vejce
  • Olej na smažení
  • Mouka na vysypání válu

Postup

  1. V malé misce smíchejte 2 dl teplého mléka se lžící soli a rozdrobenými kvasnicemi. Mouku prosejeme do velké mísy. Přidáme cukr a sůl. Rozklepneme do mouky vejce.
  2. Přidáme kvásek a zbytek vlažného mléka. Naléváme postupně. Uhněteme těsto, a když se přestane lepit, zakryjeme utěrkou. Necháme půl hodiny kynout na teplém místě.
  3. Po vykynutí nabíráme těsto lžící a vkládáme jednotlivé koblížky do rozpáleného oleje Smažíme dozlatova. Odkládáme na ubrousek, který odsaje přebytečný tuk.
  4. Koblihy podáváme zasypané moučkovým cukrem a s meruňkovým džemem.

Sdílejte tenhle super recept na domácí koblihy i s Vašimi přáteli. Určitě si také pochutnají!