Dnes si ukážeme recept na kokosový moučník s fantasticky hutným krémem, jehož chuť je úžasně lehká, nepřeslazená a každé sousto přímo svádí k dalšímu kousku. U jednoho nezůstanete nikdy. Dieta nedieta, prostě neodoláte.
Pokud máte rádi kokos a nechce se Vám zrovna vytahovat veškeré kuchyňské náčiní a prostát pěknou řádku minut u kuchyňské linky, potažmo u trouby, pak jste narazili na ten správný dezert. Jednodušší už to snad ani nemůže být.
Těsto
- 25 dkg polohrubé mouky
- 25 dkg cukru krystal
- 7 dkg másla
- 4 lžíce kakaa
- 250 ml mléka
- 1 vejce
- 0,5 balíčku prášku na pečení
- 1 špetku soli
Krém
- 15 dkg kokosu
- 12 dkg cukru moučka
- 10 dkg másla
- 4 ml mléka
- 4 dkg hladké mouky
Poleva
- 10 dkg čokolády
- 2 lžíce strouhaného kokosu
- 1 lžíce oleje
Postup
- Vejce vymícháme s máslem, cukrem a polovinou mléka. Mícháme 10 minut. Přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a až teď přidejte zbylé mléko.
- Plech vystelte pečícím papírem a pak na něj nalijte těsto. Pečte na 170 stupňů 30 minut. Zkoušejte špejlí. Nyní krém. Zahřívejte na mírném plameni mléko s cukrem a moukou.
- Míchejte, když se nahoře objeví bublinky, přisypeme kokos a mícháme do zhoustnutí. Odstavíme.
- Do teplého krému přidáme máslo a mícháme, dokud se nerozpustí. Necháme vychladit. Na polevu již stačí vše smíchat ve vodní lázni.
- Nyní rozřízněte korpus podélně a naplňte krémem. Čili bude jeden plát, krém a druhý plát. Teď jen zalijte moučník polevou a hezky uhlaďte. Můžete zasypat kokosem.
.
Sdílejte tenhle recept na ty nejlepší kokosové řezy i s Vašimi přáteli! Určitě si na nich také pochutnají!