Nepečený ovocný dort s luxusní chutí – levný recept s bleskurychlou přípravou!

Milujete ovocné dezerty? Navíc ty nepečené? Pak se nebojte dnešního dezertu, který je naprostým ovocným pokušením. Práce s přípravou je téměř nulová a chuť naprosto dokonalá. Neváhejte recept vyzkoušet a pusťte se rovnou do přípravy.

Výsledkem budete nadšeni, stejně jako úsporou času, kterou s sebou tento fantastický dezert nese. Pokud milujete sladké broskve a krupici, nebudete litovat a tento dezert začnete připravovat pravidelně.

Ingredience

  • 250 g másla
  • 1 l mléka
  • 200 g cukru
  • 3 žloutky
  • 200 g krupice
  • 1 kg konzervovaných broskví
  • 20 g želatiny
  • 150 g kulatých piškotů
  • 1 PL kakaa
  • plátky kiwi (na ozdobuú

Postup

  1. Z krupice a mléka si uvařte klasickou, hustou, mléčnou krupici. Krupici oslaďte dle chuti.
  2. Smíchejte máslo s cukrem a přidejte žloutky.
  3. Vymíchejte do hladka a přidejte krupicovou kaši. Opět vymíchejte do hladka a rozdělte na dvě části. Do jedné části přimíchejte kakao.
  4. Na dno dortové formy vyskládejte piškoty. Na ně navrstvěte kakaovou směs. Uhlaďte a na tmavou směs rozetřete bílou směs.
  5. Dejte chladit do lednice. Mezitím si sceďte broskve a rozmixujte je na hladkou kaši tyčovým mixérem.
  6. Do šťávy přidejte želatinu a nechte pár minut odpočívat a houstnout. Poté prohřejte ve vodní lázni, aby se želatina úplně rozpustila.
  7. Nakonec smíchejte rozmixované broskve se želatinovou směsí a vymíchejte do hladka.
  8. Vytáhněte dezert z lednice a zalijte vrch broskvovým pyré. Dejte tuhnout do lednice. Vrch ozdobte plátky kiwi.

Sdílejte tenhle levný recept na nepečený ovocný dort i s Vašimi přáteli! Určitě si na něm také pochutnají!