Domácí chléb připravený bez hnětení – lepší než z obchodu

V dnešním článku si ukážeme recept na chléb, který je nejen krásně nadýchaný ale také křupavý. Takhle dobře chléb z obchodu chutnat nikdy nebude. Celý postup přípravy je opravdu velmi jednoduchý a zabere vám jen pár minut. Domácí pečení chleba nikdy nebylo snazší. 

Už žádné kupovaní chleba v obchodě! Nyní si můžete jen z pár surovin připravit svůj vlastní. Tenhle chléb je navíc připravený bez hnětení, takže příprava je téměř bezpracná. Pojďme si společně připravit tenhle báječný domácí chléb. 

Ingredience

  • 3 hrnky hladké mouky 
  • 1/2 lžičky instantního droždí 
  • 250ml vody 
  • špetka soli 

Postup

  1. Smícháme mouku, droždí a špetku soli. Zalijeme vodou a promísíme. Přikryjeme folii a necháme přes noc kynout (nejméně 12 hodin). 
  2. Těsto dáme na pomoučenou pracovní plochu, přeložíme přes sebe a necháme chvíli odležet. Z těsta vytvoříme bochník, který necháme dalších 60 minut kynout. 
  3. Troubu předehřejeme na 220 stupňů. Připravíme si uzavíratelný hrnec, kterou dáme vyhřát do trouby na 30 minut. 
  4. Chléb dáme do hrnce a pečeme půl hodiny. Sundáme víko a pečeme ještě 20 minut. 

Sdílejte tenhle báječný recept na domácí chléb i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!