V dnešním článku si ukážeme recept na chléb, který je nejen krásně nadýchaný ale také křupavý. Takhle dobře chléb z obchodu chutnat nikdy nebude. Celý postup přípravy je opravdu velmi jednoduchý a zabere vám jen pár minut. Domácí pečení chleba nikdy nebylo snazší.
Už žádné kupovaní chleba v obchodě! Nyní si můžete jen z pár surovin připravit svůj vlastní. Tenhle chléb je navíc připravený bez hnětení, takže příprava je téměř bezpracná. Pojďme si společně připravit tenhle báječný domácí chléb.
Ingredience
- 3 hrnky hladké mouky
- 1/2 lžičky instantního droždí
- 250ml vody
- špetka soli
Postup
- Smícháme mouku, droždí a špetku soli. Zalijeme vodou a promísíme. Přikryjeme folii a necháme přes noc kynout (nejméně 12 hodin).
- Těsto dáme na pomoučenou pracovní plochu, přeložíme přes sebe a necháme chvíli odležet. Z těsta vytvoříme bochník, který necháme dalších 60 minut kynout.
- Troubu předehřejeme na 220 stupňů. Připravíme si uzavíratelný hrnec, kterou dáme vyhřát do trouby na 30 minut.
- Chléb dáme do hrnce a pečeme půl hodiny. Sundáme víko a pečeme ještě 20 minut.
Sdílejte tenhle báječný recept na domácí chléb i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!