Domácí chléb připravený bez hnětení – nadýchaný a křupavý

Chléb už nemusíte kupovat v obchodě! V dnešním článku si ukážeme snadný recept na domácí chléb bez hnětení. Tenhle domácí chléb je mnohem křupavější, než ten kupovaný. Těsto je navíc snadné na přípravu. Chléb připravíte bez hnětení. 

Vyzkoušejte si připravit domácí chléb podle jednoduché receptu. Výsledek je opravdu vynikající.  Zvládne ho připravit opravdu každý. Samotná příprava vám zabere jen 15 minut. Provoní celou vaší domácnosti vůní čerstvého pečiva.

Ingredience

  • 750g hladké mouky 
  • 1/2 lžičky sušeného droždí 
  • 320ml vody 
  • 1 1/2 lžičky soli 

Postup

  1. Smícháme mouku, droždí, špetku soli a vodu. Vypracujeme hmotu, kterou přikryjeme potravinářskou folií.
  2. Necháme 12-16 hodin odležet. Těsto dáme na pracovní plochu s trochou mouky. Rozválíme na obdelník. 
  3. Přeložíme rohy doprostřed a necháme 10 minut odležet. Z těsta vytvoříme kouli, kterou necháme 2 hodiny kynout. 
  4. Troubu předehřejeme na 230 stupňů. Připravíme si hrnec, který dáme nahřát do trouby. Těsto dáme do hrnce a pečeme 30 minut. Sundáme pokličku a pečeme dalších 15 minut.  

Sdílejte tenhle báječný recept na domácí chléb i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!