Domácí koláčky připravené bez kynutí – vynikající chuť

Jestli máte chuť na něco sladkého ale nechcete trávit celé odpoledne v kuchyni, tak je tenhle recept právě pro vás. Představíme si krok za krokem, jak si připravit vynikající koláčky  Tenhle recept vás ohromí svou jednoduchou přípravou. Těsto je připravené bez kynutí, takže ušetříte mnoho času. 

Jedná se o recept pro všechny, kdo nemají čas na přípravu složitějších receptů. Domácí koláčky se hodí k odpolední kávě, nebo jako pohoštění pro návštěvu. 

Ingredience

  • 500g hladké mouky 
  • 1 balení kypřícího prášku 
  • 60g droždí 
  • 150g másla 
  • 4 vaječné žloutky
  • 80g cukru krupice 
  • 200ml mléka 
  • špetka soli 

Postup

  1. Smícháme mouku a kypřící prášek. Vaječné žloutky, cukr a máslo vyšleháme do pěny. Smícháme dohromady,. Přidáme droždí, mléko a špetku soli. 
  2. Zpracujeme těsto, které rozválíme a pomocí skleničky vykrojíme koláčky, které potřeme vejcem a naplníme dle chuti. 
  3. Dáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme na 200 stupňů zhruba 20 minut, dokud nejsou lehce růžové.  

Sdílejte tenhle báječný recept na domácí koláčky i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!