Domácí kynuté koláče plněné tvarohem – báječná chuť

Dnes si ukážeme recept na tradiční tvarohové koláče, které se staly stálicí naší kuchyně. Mezi lidmi jsou velmi oblíbené. Domácí tvarohové koláče jsou krásně křehké, nadýchané a chutné. Poté co je upečete mají krásně křupavou kůrku, kterou si zamiluje každý. 

U nás si na nich vždy pochutná cela rodina. Naplánujete si odpolední posezení s přáteli, nebo si připravte šálek dobré kávy a vychutnejte si tyhle lahodné tvarohové koláče. Vyzkoušejte si je připravit ještě dnes. 

Ingredience

  • 2 1/2 hrnku hladké mouky 
  • 1 1/2 hrnku polohrubé mouky 
  • 1 balení droždí 
  • 250g cukru 
  • 250g másla 
  • 3 vejce 
  • 3 lžíce mléka 
  • citronová kůra 
  • 1 tvaroh 

Postup

  1. Nejdříve si připravíme kvásek. Ke kvásku přidáme i zbytek surovin na těsto. Hotové těsto necháme kynout na teplém místě. 
  2. Připravíme si tvarohovou náplň. Smícháme cukr, tvaroh a vaječné žloutky. Z těsta odkrajujeme lžící a děláme z něj kuličky. 
  3. Ty dáváme na plech s pečícím papírem. Uvnitř každé z nich vytvoříme důlek. Potřeme vejcem, naplníme tvarohem a pečeme v troubě dozlatova na 180 stupňů zhruba 20-25 minut. 




Sdílejte tenhle báječný recept na domácí tvarohové koláče i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!