Jednoduchý recept na velikonočního beránka

Velikonoční beránek je tradiční dezert, který jistě patří k velikonočním svátkům. Hodí se ke kávě, čaji a nebo jako pohoštění pro návštěvu. V dnešním článku si ukážeme, jak si připravit velikonočního beránka jednoduchým způsobem. Celý postup je téměř bezpracný.  

Je krásně vláčný a nadýchaný. Tento rok nesmí velikonoční beránek chybět na vašem svátečním stole. Tenhle recept si uložte, protože se k němu budete rádi vracet. Pochutná si celá rodina. 

Ingredience

  • 350g polohrubé mouky 
  • 1 kypřící prášek
  • 4 vejce 
  • 175g cukru 
  • 1 balení vanilkového cukru 
  • 50ml oleje 
  • 1 smetana ke šlehaní 

Postup

  1. Metličkou si vyšleháme cukr, vanilkový cukr, vejce. Vmícháme smetanu ke šlehaní, olej a přidáme mouku.
  2. Připravíme si formu, kterou vymažeme sádlem, nebo máslem a vysypeme polohrubou moukou. Těsto nalijeme do formy. 
  3. Pečeme na 170 stupňů zhruba 40 minut. Dobu pečení přizpůsobte typu trouby. Po upečení necháme vychladnout a poté vyklopíme. 

Sdílejte tenhle báječný recept na domácího velikončního beránka i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!