Velikonoční beránek je tradiční dezert, který jistě patří k velikonočním svátkům. Hodí se ke kávě, čaji a nebo jako pohoštění pro návštěvu. V dnešním článku si ukážeme, jak si připravit velikonočního beránka jednoduchým způsobem. Celý postup je téměř bezpracný.
Je krásně vláčný a nadýchaný. Tento rok nesmí velikonoční beránek chybět na vašem svátečním stole. Tenhle recept si uložte, protože se k němu budete rádi vracet. Pochutná si celá rodina.
Ingredience
- 350g polohrubé mouky
- 1 kypřící prášek
- 4 vejce
- 175g cukru
- 1 balení vanilkového cukru
- 50ml oleje
- 1 smetana ke šlehaní
Postup
- Metličkou si vyšleháme cukr, vanilkový cukr, vejce. Vmícháme smetanu ke šlehaní, olej a přidáme mouku.
- Připravíme si formu, kterou vymažeme sádlem, nebo máslem a vysypeme polohrubou moukou. Těsto nalijeme do formy.
- Pečeme na 170 stupňů zhruba 40 minut. Dobu pečení přizpůsobte typu trouby. Po upečení necháme vychladnout a poté vyklopíme.
Sdílejte tenhle báječný recept na domácího velikončního beránka i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!