Kefírové koblihy připravené bez kynutí – křehké a nadýchané

V dnešním článku si ukážeme, jak si připravit domácí kefírové koblihy, které vás jistě mile překvapí svou úžasnou chutí. Tyhle koblihy jsou nadýchané, jemné a vláčné. Navíc je těsto připravené bez dlouhého kynutí. Jestli hledáte recept na rychlý a chutný dezert, tak jsou tyhle koblihy právě pro vás. 

Určitě si je zamiluje díky jejich jednoduché přípravě. Jedná se o skvělou odpolední svačinu, nebo dezert k šálku kávy. Pojďme si ukázat, jak si můžete připravit tyhle domácí kefírové koblihy. 

Těsto

  • 500ml kefíru 
  • 550g hladké mouky 
  • 1 lžička jedlé sody 
  • špetka soli 
  • náplň dle chuti 

Postup

  1. V míse smícháme kefír a sodu. Přidáme mouku, špetku soli a vypracujeme těsto. Hotové těsto rozválíme na pracovní ploše posypané moukou. 
  2. Z těsta s pomocí sklenice vykrajujeme koblihy. Naplníme dle chuti. Můžeme použít marmeládu, povidla nebo čokoládovou náplň. 
  3. Ná pánvi rozpálíme olej a smažíme dozlatova z obou stran. Necháme okapat od přebytečného oleje a posypeme moučkovým cukrem. 




Sdílejte tenhle recept na domácí kefírové koblihy i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!