V dnešním článku si ukážeme, jak si připravit domácí kefírové koblihy, které vás jistě mile překvapí svou úžasnou chutí. Tyhle koblihy jsou nadýchané, jemné a vláčné. Navíc je těsto připravené bez dlouhého kynutí. Jestli hledáte recept na rychlý a chutný dezert, tak jsou tyhle koblihy právě pro vás.
Určitě si je zamiluje díky jejich jednoduché přípravě. Jedná se o skvělou odpolední svačinu, nebo dezert k šálku kávy. Pojďme si ukázat, jak si můžete připravit tyhle domácí kefírové koblihy.
Těsto
- 500ml kefíru
- 550g hladké mouky
- 1 lžička jedlé sody
- špetka soli
- náplň dle chuti
Postup
- V míse smícháme kefír a sodu. Přidáme mouku, špetku soli a vypracujeme těsto. Hotové těsto rozválíme na pracovní ploše posypané moukou.
- Z těsta s pomocí sklenice vykrajujeme koblihy. Naplníme dle chuti. Můžeme použít marmeládu, povidla nebo čokoládovou náplň.
- Ná pánvi rozpálíme olej a smažíme dozlatova z obou stran. Necháme okapat od přebytečného oleje a posypeme moučkovým cukrem.
Sdílejte tenhle recept na domácí kefírové koblihy i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!