Křehký jablečný štrůdl z jogurtového těsta – famózní chuť

Tenhle úžasný recept na domácí štrůdl si jistě oblíbíte, díky jeho jednoduchosti. Vyzkoušejte si připravit úžasný jablečný štrůdl z jogurtového těsta. Výhodou tohoto těsta je jeho bezpracná příprava. Hodí se jako pohoštění pro návštěvu a nebo jako dezert ke kávě či čaji.  

Uvidíte, že si tenhle dezert zamilujete po prvním ochutnání. Hodí se také jako sladká tečka po rodinné večeři, nebo obědě. Pojďme is společně ukázat, jak si připravit tenhle fantastický domácí štrůdl. 

Ingredience

  • 500g hladké mouky 
  • 200g bílého jogurtu 
  • 1 vejce 
  • 250g rostlinného tuku 
  • 1 lžíce octa 
  • 1 lžíce vody 
  • 1 lžička soli 

Postup

  1. V míse smícháme všechny suroviny a vypracujeme těsto. Hotové těsto zabalíme a dáme na 60 minut do lednice. Z uvedených surovin uděláme čtyři záviny. 
  2. Těsto rozválíme na obdelník. Jablka si nakrájíme, nebo nastrouháme. Těsto posypeme strouhankou, jablky, cukrem a rozinkami. 
  3. Těsto srolujeme a dáme na plech s pečícím papírem. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Pečeme dozlatova a posypeme moučkovým cukrem.  




Sdílejte tenhle báječný recept na domácí jablečný štrůdl i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!