Křupavý domácí chléb bez hnětení – lepší než kupovaný

Pokud hledáte jednoduchý a osvědčený recept na domácí chléb, tak se vám bude líbit dnešní článek. Představíme si recept na úžasný domácí chléb s křupavou kůrkou a krásnou vůni. Postup je velmi snadný a zabere jen několik minut. 

Příprava domácího chleba nemusí být vůbec složitá. Tenhle recept je jasným důkazem, že i s minimem úsilí, času a surovin můžete připravit domácí chléb, který chutná lépe než ten kupovaný. 

Ingredience

  • 750g hladké mouky 
  • 1 lžička sušeného droždí 
  • špetka soli
  • špetka kmínu 
  • 250ml vody 

Postup

  1. Smícháme mouku, droždí, sůl, kmín a zalijeme vodou. Těsto, které nám vznikne přikryjeme utěrkou a necháme přes noc kynout (8-10 hodin). 
  2. Připravíme si pekáč, který vymažeme a dáme zahřát do trouby na 220 stupňů. Těsto umístíme do pekáče. 
  3. Přikryjeme víkem a pečeme v troubě na 220 stupňů zhruba půl hodiny. Sundáme víko a pečeme dalších 15 minut. 




Sdílejte tenhle báječný recept na domácí chléb bez hnětení i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!