Pokud hledáte jednoduchý a osvědčený recept na domácí chléb, tak se vám bude líbit dnešní článek. Představíme si recept na úžasný domácí chléb s křupavou kůrkou a krásnou vůni. Postup je velmi snadný a zabere jen několik minut.
Příprava domácího chleba nemusí být vůbec složitá. Tenhle recept je jasným důkazem, že i s minimem úsilí, času a surovin můžete připravit domácí chléb, který chutná lépe než ten kupovaný.
Ingredience
- 750g hladké mouky
- 1 lžička sušeného droždí
- špetka soli
- špetka kmínu
- 250ml vody
Postup
- Smícháme mouku, droždí, sůl, kmín a zalijeme vodou. Těsto, které nám vznikne přikryjeme utěrkou a necháme přes noc kynout (8-10 hodin).
- Připravíme si pekáč, který vymažeme a dáme zahřát do trouby na 220 stupňů. Těsto umístíme do pekáče.
- Přikryjeme víkem a pečeme v troubě na 220 stupňů zhruba půl hodiny. Sundáme víko a pečeme dalších 15 minut.
Sdílejte tenhle báječný recept na domácí chléb bez hnětení i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!