Dnes si ukážeme koblížky, které připravovaly naše babičky. Tyto koblížky jsou podle zaručeného receptu a nikdy se Vám nemůže stát, že by se Vám nepovedly. Jde o starý a léty prověřený recept, který byl oblíbený u našich předků.
Vyzkoušejte kynuté koblížky i Vy. Zamilujete si je Vy i celá Vaše rodina. Výsledek Vás mile překvapí a lahodnou chuť a nadýchanost koblížků si zamilujete.
Ingreidence
- 50 dkg mouky
- 5 žloutků
- 2 dkg droždí
- 4 dkg cukru
- 5 dkg másla
- 3 dl mléka
- špetka soli
Postup
- Do poloviny mléka rozdrolte droždí, přidejte cukr a 5 dkg mouky. Umístěte na teplé místo po dobu dvou a ž tří minut.
- Po nabobtnání smíchejte kvásek se zbytkem surovin a promíchejte lžící. Nechte hodinu a půl kynout.
- Poté si těsto dále na vál a vytvarujeme si koblížky.
- Necháme opět půl hodiny pracovat.
- Pečení: nakynuté koblihy jsou umístěny do tuku tak, aby část, která se dotýkala válu, byla nad tukem.
- V první minutě smažíme naslabo a až poté přidáváme.
- Koblížky smažte do červena.
- Hotové koblížky je bezpodmínečně nutné přikrýt utěrkou.
Sdílejte tenhle báječný recept na skvělé domácí koblížky i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!






