Lahodný smetanový krém do všech dezertů – lepší než mascarpone

Hledáte recept na domácí dortový krém? Tak vyzkoušejte tenhle smetanový krém. Je mnohem lepší, než mascarpone. Na přípravu vám stačí jednoduché suroviny. Hotový je během chvilky. Můžete ho použít do všech dortů.

Chutná opravdu fantasticky. Je krásně nadýchaný a vláčný. Hodí se na ozdobu, nebo jako náplň. Pojďme si krok za krokem ukázat, jak si ho připravit.

Ingredience

  • 400g zakysané smetany
  • 2 vejce
  • 120-150g cukru
  • 45g kukuřičného škrobu
  • 200g másla
  • 1 lžíce vanilkového cukru

Postup

  1. V hrnci smícháme smetanu, cukr, škrob a vejce. Vyšleháme metličkou dohladka, dokud nezbydou žádné hrudky.
  2. Vaříme na mírném ohni za stálého míchání, dokud se neobjeví první bublinky. Když se začne krém zahušťovat mohou se tvořit hrudky, proto je důležité stále míchat metličkou.
  3. Stáhneme z vařiče a znovu promícháme. Přidáme vanilkový cukr a promícháme. Přikryjeme folií a necháme vychladnout.
  4. Máslo necháme rozpustit. Vyšleháme ho na vysokou rychlost zhruba 8-10 minut. Postupně za stálého míchání do másla přidáváme smetanu.

Videonávod 

Sdílejte tenhle recept na smetanový krém i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!