Lívance z hrníčku s rychlou přípravou – nadýchané, jemné a vláčné

Pokud máte rádi sladké a hledáte recept na rychlou a chutnou snídani, tak se vám bude líbit recept na tyhle fantastické domácí lívance z hrníčku. Příprava je opravdu snadná a chuť lívanců je dokonalá. Lívance můžete podávat s marmeládou, nebo posypat moučkovým cukrem.  

Jestli si chcete pochutnat na sladkém a zároveň snadném dezertu, tak jsou tyhle lívance jasnou volbou. Potěší vaše blízké svou chutí a jednoduchou přípravou. Vyzkoušejte si připravit tyhle úžasné lívance ještě dnes. 

Ingredience

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 2 hrnky mléka 
  • 1 vejce 
  • 1 lžíce cukru
  • 1/2 balení droždí  
  • špetka soli

Postup

  1. Smícháme mléko, cukr a droždí. Počkáme dokud nevzejde kvásek. V míse s mouku uděláme důlek a přidáme kvásek a vejce. 
  2. Všechny suroviny vyšleháme. Hotové těsto přikryjeme utěrkou a dáme kynout na teplé místo. Ná pánvi rozpálíme olej. 
  3. Lžičkou dáváme těsto na pánev a tvoříme lívance. Smažíme dozlatova z obou stran. Hotové lívance potřeme máslem, posypeme moučkovým cukrem nebo potřeme marmeládou. 



Sdílejte tenhle báječný recept na domácí lívance i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!