Medová roláda s jednoduchou přípravou – nadýchaná a vláčná

Hledáte recept na dezert ke kávě? Tak vyzkoušejte tuhle medovou roládu. Její příprava je velmi jednoduchá. Oblíbí si jí celá rodina. Kombinace jemného těsta a lahodné náplně vytváří dohromady dokonalou harmonii chutí.

Tahle roláda je krásně nadýchaná, jemná a vláčná. Hodí se jako sladká tečka, nebo jako dezert k odpolednímu šálku kávy.

Těsto

  • 200g mouky
  • 60g másla
  • 100g medu
  • 120g cukru
  • 4 vejce
  • 1 lžička sody
  • špetka soli

Krém

  • 200g másla
  • 150g moučkového cukru
  • 150g smetanového sýra
  • vanilkový cukr a med
  • šťávu z citronu s cukrem a vodou

Postup

  1. Vyšleháme vejce a špetku soli. Zašleháme cukr a přidáme med. Vmícháme rozpuštěné máslo. Přidáme prosetou mouku s jedlou sodu.
  2. Vyšleháme hladké a husté těsto. Hotové těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a zarovnáme. Pečeme 15 minut na 180 stupňů.
  3. Z hotového piškotu odřízneme okraje a rozdělíme ho na dvě části. Připravíme si krém. Změklé máslo vyšleháme a postupně zašleháme ostatní suroviny.
  4. Připravíme sirup z vody, šťávy z citronu a cukru na impregnaci. Piškot namočíme sirupem, namažeme krémem, navrch položíme druhý, opět namažeme krémem a zavineme. Posypeme drobenkou z odřezků.

Sdílejte tenhle recept na medovou roládu i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! 

zdroj: souspark.ru