Hledáte recept na dezert ke kávě? Tak vyzkoušejte tuhle medovou roládu. Její příprava je velmi jednoduchá. Oblíbí si jí celá rodina. Kombinace jemného těsta a lahodné náplně vytváří dohromady dokonalou harmonii chutí.
Tahle roláda je krásně nadýchaná, jemná a vláčná. Hodí se jako sladká tečka, nebo jako dezert k odpolednímu šálku kávy.
Těsto
- 200g mouky
- 60g másla
- 100g medu
- 120g cukru
- 4 vejce
- 1 lžička sody
- špetka soli
Krém
- 200g másla
- 150g moučkového cukru
- 150g smetanového sýra
- vanilkový cukr a med
- šťávu z citronu s cukrem a vodou
Postup
- Vyšleháme vejce a špetku soli. Zašleháme cukr a přidáme med. Vmícháme rozpuštěné máslo. Přidáme prosetou mouku s jedlou sodu.
- Vyšleháme hladké a husté těsto. Hotové těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a zarovnáme. Pečeme 15 minut na 180 stupňů.
- Z hotového piškotu odřízneme okraje a rozdělíme ho na dvě části. Připravíme si krém. Změklé máslo vyšleháme a postupně zašleháme ostatní suroviny.
- Připravíme sirup z vody, šťávy z citronu a cukru na impregnaci. Piškot namočíme sirupem, namažeme krémem, navrch položíme druhý, opět namažeme krémem a zavineme. Posypeme drobenkou z odřezků.
Sdílejte tenhle recept na medovou roládu i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!
zdroj: souspark.ru