Meruňkové řezy se zakysanou smetanou – rychlý a chutný dezert

Tyhle luxusní meruňkové řezy vás dostanou svou kombinací chuti meruněk a zakysané smetany. Ukážeme si krok za krokem, jak si připravit tenhle úžasný dezert. Hodí se jako dezert pro celou rodinu, nebo jako pohoštění pro návštěvu. Užijete si chuť těchto úžasných meruňkových řezů. 

Příprava je téměř bezpracná a nezabere vám velké množství času. Chuť tohoto dezertů si jistě zamiluje celá vaše rodina. Připravte ho svým blízkým ještě dnes. Tenhle dezert si rozhodně oblíbíte. 

Ingredience

  • 475g hladké mouky 
  • 1 kypřící prášek 
  • 100g cukru krystal
  • 1 kostka droždí 
  • 250ml mléka 
  • 1 vejce 
  • 100ml olej 
  • vanilkový puding 
  • špetka soli 

Krém

  • 450ml zakysané smetany 
  • 300g meruněk  
  • 100g cukru moučka 
  • 2 vejce 
  • 2 balení vanilkového cukru 

Postup

  1. Vanilkový puding uvaříme tak jak jsme zvyklí. Vypracujeme těsto, které dáme na vymazaný a vysypaný plech. 
  2. Nyní si připravíme smetanový krém. Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky a 50g cukru vyšleháme na sníh. Žloutky, zakysnou smetanu a cukr vyšleháme s vanilkovým cukrem. 
  3. Ke žloutkům vmícháme sníh. Uvařený a vychlazený puding natřeme na těsto. Meruňky nakrájíme a pokládáme na plech. 
  4. Vrch potřeme hotovým krémem. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Pečme 30-35 minut. Necháme vychladnou a nakrájíme. 



Sdílejte tenhle báječný recept na domácí meruňkové řezy i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!