Mléčná buchta s jednoduchou přípravou – nadýchaná, jemná a vláčná

Mléčná buchta je úžasným a jednoduchým dezertem, který zvládne připravit každý. Hodí se jako pohoštění pro návštěvu, nebo na posezení s rodinou. Také skvěle chutná s šálkem dobré odpolední kávy. Díky své jednoduché přípravě je hned hotová. 

Tahle buchta je jasnou volbou pro každé, kdo hledá jednoduchý a přitom chutný recept. Na vašem stole se po ní jenom zapráší. Všechny suroviny vytvářejí dohromady dokonalou kombinaci chutí, kterou si oblíbí milovníci sladkých dezertů. 

Ingredience

  • 350g mouky 
  • 2 lžičky kypřícího prášku 
  • 4 vejce 
  • 250g cukru 
  • 1 balení vanilkového cukru 
  • 240ml mléka 
  • 70g másla 
  • špetka soli 

Postup

  1. V míse vyšleháme vejce, sůl a cukr. Smícháme mouku a kypřící prášek a polovinu přidáme k vejcím. 
  2. V hrnci smícháme mléko, máslo a vanilkový cukr. Vaříme, dokud se máslo nerozpustí. Polovinu hotové směsi nalijeme do vaječné směsi. 
  3. Promícháme metličkou. Přidáme zbytek mouky a promísíme. Přidáme i zbytek mléka a opět promícháme. 
  4. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme na 180 stupňů zhruba 35 minut. Posypeme moučkovým cukrem. 

Videonávod  

Sdílejte tenhle recept na mléčnou buchtu i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! 

zdroj: youtube.com