Nadýchaná palačinková roláda se smetanovým krémem – jemná chuť

V dnešním článku si představíme recept na nadýchanou palačinkovou roládu se smetanovým krémem. Hodí se jako dezert k šálku odpolední kávy, nebo čaje. Můžete ji také připravit jako pohoštění pro nečekanou návštěvu.

Její příprava je velmi jednoduchá. Zabere vám jen 15 minut. Kombinace jemného těsta a smetanového krému okouzlí každého.

Těsto

  • 180g mouky
  • 400ml mléka
  • 30g másla
  • 4 vejce
  • špetka soli

Krém

  • 350g smetany
  • 110g cukru
  • 10g vanilkového cukru
  • 1,5 lžíce škrobu
  • 1 vejce
  • 40g másla

Postup

  1. V míse vyšleháme cukr, vanilku a vejce. Vmícháme smetanu a škrob. Dáme na vařič a vaříme na mírném ohni do zahuštění.
  2. Přidáme máslo a počkáme, než se nerozpustí. Krém dáme do mísy a přikryjeme folií. Počkáme, dokud nevychladne.
  3. Připravíme si těsto. Vyšleháme vejce a cukr. Přidáme mouku, mléko a vyšleháme dohladka. Zalijeme zbytkem mléka a promícháme. Vmícháme rozpuštěné máslo a necháme 10 minut odležet.
  4. Plech vyložíme pečícím papírem. Těsto nalijeme na plech,. Pečeme 25-30 minut na 190 stupňů. Těsto necháme vychladnout, potřeme krémem a zavineme do rolády.

Videonávod

Sdílejte tenhle recept na palačinkovou roládu i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! 

zdroj: Lecker mit Sophie Mayer