Nadýchané koblihy z bílého jogurtu – připravené bez droždí

V dnešním článku si ukážeme recept na úžasné domácí koblihy z jogurtového těsta. Jsou připravené bez kynutí a přitom jsou krásně nadýchané a jemné. Hodí se jako chutný a rychlý dezert ke kávě, nebo čaji. Jedná se o vláčný dezert, který připravíte bez dlouhého kynutí. 

Dostanou vás svou jedinečnou chutí a bezpracnou přípravou. Pokud hledáte jednoduchý recept na sladký dezert, tak jsou tyhle koblihy jasnou volbou. Jogurt zaručí, že jsou koblihy nadýchané, jemné a vláčné. 

Ingredience

  • 500g hladké mouky 
  • 250ml bílého jogurtu 
  • 1 vejce 
  • 50g cukru krystal 
  • 1/2 lžičky jedlé sody 
  • špetka soli 
  • olej 

Postup

  1. Smícháme všechny suroviny a vypracujeme těsto, které zabalíme a necháme zhruba 25 minut odležet. 
  2. Těsto rozválíme na pracovní desce na plát. Pomocí sklenice z těsta vykrajujeme kroužky. Ná pánvi rozpálíme olej. 
  3. Koblihy smažíme dozlatova z obou stran. Necháme okapat od přebytečného oleje a posypeme moučkovým cukrem. 

Sdílejte tenhle báječný recept na jogurtové koblihy i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!