Luxusní domácí koblihy s fantastickou vláčnou chutí – hotové za 45 minut!

Pokud milujete koblihy, kterým se ty kupované ani zdaleka nevyrovnají, pak si musíte rozhodně přečíst následující řádky. Přesně tyto neodolatelně lahodné koblížky najdete v našem článku.Jsou úžasně kypré a vláčné.

A co Vás určitě potěší nejvíc, je příprava. Snadná, rychlá, nenáročná. Uvidíte, že si tyhle koblihy zamilujete po prvním ochutnání a budete se k nim rádi vracet. Chutnají opravdu fantasticky! Připravte si je ještě dnes!

Ingredience

  • 0,5 kg mouky
  • Kostka droždí
  • sklenice mléka
  • 6 žloutků
  • 0,5 šálku cukru
  • 150 g másla
  • olej na smažení
  • marmeláda

Postup

  1. Vařte mléko na mírném ohni, přidejte 2 lžíce mouky a důkladně promíchejte, abyste se vyhnuli hrudkám.
  2. Odstavte. Když se mléko ochladí, přidejte do něj droždí a lžíci cukru. Žloutky vyšleháme cukrem, nalijeme do směsi a promícháme.
  3. Přidejte zbývající mouku. Když je těsto připravené, nalijte k němu rozpuštěné, avšak ochlazené máslo. Hněteme, dokud se těsto nepřestane lepit na ruce.
  4. Nechte jej asi půl hodiny na teplém místě. Z těsta vytvořte malé koblihy. Až skončíte, nechte odstát asi ještě 20 minut.
  5. Usmažte pak na horkém oleji dozlatova. Plničkou naplňte koblihy marmeládou až po vychladnutí.

Sdílejte tenhle báječné domácí koblihy i s Vašimi přáteli! Určitě si také moc pochutnají!