Tenhle ovocný koláč s drobenkou je dezertem pro každou příležitost. Nadýchané těsto a ovoce vytvářejí společně harmonii chutí. Drobenka poté koláči dodá tu správnou chuť. Můžete si ho připravit k šálku odpolední kávy. Koláč si jistě zamiluje i vaše návštěva.
Jedná se o skvělý způsob, jak využít sezonní ovoce. Příprava je opravdu bezpracná a výsledek je nejen krásný na pohled ale je také velmi chutný. Pojďme si společně ukázat, jak si můžete připravit tenhle úžasný ovocný koláč.
Ingredience
- 1 1/2 hrnku polohrubé mouky
- 1/2 balení kypřícího prášku
- 1 hrnek cukru krupice
- 3 vejce
- 1 smetana ke šlehaní
- ovoce dle chuti
Drobenka
- 200g polohrubé mouky
- 80g cukru
- 80g másla
Postup
- Smetanu si vyšleháme a smícháme s cukrem. Postupně vmícháme vejce. Mouku smícháme s kypřícím práškem a přidáme ke smetaně.
- Plech si vymažeme a nalijeme do něj těsto. Přidáme ovoce dle chuti (borůvky, maliny, jahody) a zasypeme drobenkou.
- Troubu si předehřejeme na 170 stupňů. Pečeme zhruba 30 minut, dokud nemá drobenka zlatavou barvu.
Sdílejte tenhle báječný recept na domácí ovocný koláč i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!