Ovocný koláč s drobenkou – jemný, nadýchaný a vláčný

Tenhle ovocný koláč s drobenkou je dezertem pro každou příležitost. Nadýchané těsto a ovoce vytvářejí společně harmonii chutí. Drobenka poté koláči dodá tu správnou chuť. Můžete si ho připravit k šálku odpolední kávy. Koláč si jistě zamiluje i vaše návštěva. 

Jedná se o skvělý způsob, jak využít sezonní ovoce. Příprava je opravdu bezpracná  a výsledek je nejen krásný na pohled ale je také velmi chutný. Pojďme si společně ukázat, jak si můžete připravit tenhle úžasný ovocný koláč. 

Ingredience

  • 1 1/2 hrnku polohrubé mouky 
  • 1/2 balení kypřícího prášku 
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 3 vejce 
  • 1 smetana ke šlehaní 
  • ovoce dle chuti

Drobenka

  • 200g polohrubé mouky 
  • 80g cukru 
  • 80g másla 

Postup

  1. Smetanu si vyšleháme a smícháme s cukrem. Postupně vmícháme vejce. Mouku smícháme s kypřícím práškem a přidáme ke smetaně. 
  2. Plech si vymažeme a nalijeme do něj těsto. Přidáme ovoce dle chuti (borůvky, maliny, jahody) a zasypeme drobenkou.
  3. Troubu si předehřejeme na 170 stupňů. Pečeme zhruba 30 minut, dokud nemá drobenka zlatavou barvu. 




Sdílejte tenhle báječný recept na domácí ovocný koláč i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!