V dnešním článku si ukážeme, jak si můžete přímo ve vaší kuchyni připravit úžasné domácí pečivo. Představíme si recept na křupavé domácí kaiserky. Jsou krásně nadýchané, křupavé a voňavé. Hodí se na snídani, nebo jako doplňěk k hlavnímu jídlu.
Nyní už nemusíte kupovat pečivo v obchodě. Tyhle domácí kaiserky chutnají mnohem lépe, než ty kupované. Pojďme si společně ukázat, jak si můžete doma snadno a rychle připravit chutné domácí pečivo.
Ingredience
- 500g hladké mouky
- 1 vaječný žloutek
- 75m oleje
- 200ml mléka
- 1/2 balení kvasnic
- 1/2 lžičky cukru
- 1 vaječný bílek na potření
- 1 lžička soli
- kmín
Postup
- Smícháme mouku a sůl. Uvnitř vytvoříme důlek do kterého přidáme cukr. Nadrobíme droždí a zalijeme trochou mléka.
- Počkáme, dokud nevzejde kvásek. Vmícháme olej, žloutek, zbytek mléka a uhněteme těsto. Hotové těsto přikryjeme a necháme hodinu kynout.
- Těsto rozdělíme na 15 dílů. Z dílů vytvoříme bochánky, které nakrojíme nožem. Vyskládáme na plech s pečícím papírem, potřeme bílkem a můžeme posypat kmínem.
- Necháme ještě 10 minut odležet. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Pečeme 15-20 minut.
Sdílejte tenhle báječný recept na domácí kaiserky i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!