Recept na křupavé domácí kaiserky – lepší než z obchodu

V dnešním článku si ukážeme, jak si můžete přímo ve vaší kuchyni připravit úžasné domácí pečivo. Představíme si recept na křupavé domácí kaiserky. Jsou krásně nadýchané, křupavé a voňavé. Hodí se na snídani, nebo jako doplňěk k hlavnímu jídlu. 

Nyní už nemusíte kupovat pečivo v obchodě. Tyhle domácí kaiserky chutnají mnohem lépe, než ty kupované. Pojďme si společně ukázat, jak si můžete doma snadno a rychle připravit chutné domácí pečivo. 

Ingredience

  • 500g hladké mouky 
  • 1 vaječný žloutek 
  • 75m oleje 
  • 200ml mléka 
  • 1/2 balení kvasnic 
  • 1/2 lžičky cukru 
  • 1 vaječný bílek na potření 
  • 1 lžička soli
  • kmín

Postup

  1. Smícháme mouku a sůl. Uvnitř vytvoříme důlek do kterého přidáme cukr. Nadrobíme droždí a zalijeme trochou mléka. 
  2. Počkáme, dokud nevzejde kvásek. Vmícháme olej, žloutek, zbytek mléka a uhněteme těsto. Hotové těsto přikryjeme a necháme hodinu kynout. 
  3. Těsto rozdělíme na 15 dílů. Z dílů vytvoříme bochánky, které nakrojíme nožem. Vyskládáme na plech s pečícím papírem, potřeme bílkem a můžeme posypat kmínem. 
  4. Necháme ještě 10 minut odležet. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Pečeme 15-20 minut. 





Sdílejte tenhle báječný recept na domácí kaiserky i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!