V dnešním famózním receptu si ukážeme postup, díky kterému připravíte ten nejlahodnější krémový tvarohový koláč, kterému nikdo neodolá. Chuť tohoto sametového koláče si zamilujete Vy i celá Vaše rodina. Sametově jemná chuť se Vám s každým soustem rozpustí v ústech.
Připravte si famózní tvarohový koláč i Vy. Určitě nebudete litovat a výsledek Vás mile překvapí. Přípravu zvládnete za 20 minut a chuť si zamilujete.
Ingredience
- 20 dkg sušenky pro domácnost
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce vody
Náplň
- 40 dkg ricotty
- 6 lžící cukru
- 3 lžíce zakysané smetany
- 3 vejc
- 2 lžíce mouky
- 1 lžička vanilkové esence
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 čajová lžička strouhané citronové kůry
Postup
- Mleté sušenky se smíchají s rozpuštěným vlažným máslem a vodou. Pokud je těsto příliš hutné, zřeďte ho trochou vody, pokud je příliš řídké, přidejte ještě trochu sušenek.
- Formu s odnímatelnou stranou vyložte pečicím papírem a těsto do formy utlačte.
- Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů po dobu 7 minut, poté vyjměte a nechte vychladnout.
- Suroviny na náplň smíchejte dohromady a tak, že smícháme ricottu s cukrem, poté přidejte mouku, zakysanou smetanu, vanilku, citronovou šťávu a citronovou kůru.
- Vejce se rozdělí na polovinu a žloutky se smíchají s ricottovou hmotou.
- Připravte sníh z bílků. Smíchejte opatrně dohromady.
- Nakonec náplň nalijte na sušenky a pečte 60 minut na 180 stupňů.
- Poté koláč vyjměte, nechte vychladnout a posypte práškovým cukrem. Můžeme k němu také podávat čerstvé ovoce a šlehačku. Dobrou chuť!
Sdílejte tenhle báječný recept na domácí tvarohový koláč i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!






