K vánočním svátkům patří i tradiční vánoční pokrmy. V dnešním článku si ukážeme báječný recept na lahodnou domácí vánoční kapustnicu s velmi snadnou přípravou a opravdu fantastickou chutí. Uvidíte, že si na ni pochutná celá vaše rodina a budete sek tomuhle receptu každý rok vracet.
Hotová je během chvilky a uvidíte, že se po ní vaše stole jenom zapráší. Vše co budete potřebovat je několik základních surovin, které už jistě máte doma ve vaší kuchyni. Neváhejte a připravte si ji ještě dnes. Chutná opravdu fantasticky.
Ingredience
- 300g kysaného zelí
- 150g klobásy
- 350ml smetany na vaření
- cibule
- 15g sušených hřibů
- olej
- mletá paprika
- špetka pepře a soli
Postup
- Nejdříve umístíme hřiby do vařící vody. Klobásu a cibuli si nakrájíme a zelí umyjeme. V hrnci s olejem osmahneme cibulku.
- Na pánev dáme i nakrájenou klobásu, osmahneme a dochutíme paprikou, pepřem a solí. Vmícháme hřiby a podusíme zhruba 15-20 minut.
- Přidáme kysané zelí a zalijeme vodou, aby bylo všechno zelí ponořené pod vodou. Vaříme zhruba 35 minut. Přidáme smetanu a vaříme do zahuštění. Máme hotovo.
Sdílejte tenhle báječný recept na domácí vánoční kapustnicu i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!