Vánoční kapustnica s jednoduchou přípravou a lahodnou chutí!

K vánočním svátkům patří i tradiční vánoční pokrmy. V dnešním článku si ukážeme báječný recept na lahodnou domácí vánoční kapustnicu s velmi snadnou přípravou a opravdu fantastickou chutí. Uvidíte, že si na ni pochutná celá vaše rodina a budete sek tomuhle receptu každý rok vracet. 

Hotová je během chvilky a uvidíte, že se po ní vaše stole jenom zapráší. Vše co budete potřebovat je několik základních surovin, které už jistě máte doma ve vaší kuchyni. Neváhejte a připravte si ji ještě dnes. Chutná opravdu fantasticky. 

Ingredience

  • 300g kysaného zelí 
  • 150g klobásy 
  • 350ml smetany na vaření 
  • cibule 
  • 15g sušených hřibů 
  • olej 
  • mletá paprika 
  • špetka pepře a soli 

Postup

  1. Nejdříve umístíme hřiby do vařící vody. Klobásu a cibuli si nakrájíme a zelí umyjeme. V hrnci s olejem osmahneme cibulku. 
  2. Na pánev dáme i nakrájenou klobásu, osmahneme a dochutíme paprikou, pepřem a solí. Vmícháme hřiby a podusíme zhruba 15-20 minut. 
  3. Přidáme kysané zelí a zalijeme vodou, aby bylo všechno zelí ponořené pod vodou. Vaříme zhruba 35 minut. Přidáme smetanu a vaříme do zahuštění. Máme hotovo.




Sdílejte tenhle báječný recept na domácí vánoční kapustnicu i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!