Velikonoční jidáše s lahodnou jemnou chutí!

Hledáte snadný dezert, který byste si mohli připravit během velikonoc? Tak to se vám bude líbit recept, který si dnes společně představíme. Jedná se o lahodné velikonoční jidáše s báječnou chutí a velice snadnou přípravou.

Uvidíte, že si je zamiluje celá vaše rodina ihned po prvním ochutnání a budete se k nim každý rok rádi vracet. Jejich chuť je opravdu fantastická. Připravte si tenhle luxusní dezert ještě dnes.

Ingredience

  • 750g hladké mouky
  • 150g másla
  • 2 vejce
  • 75 krupicového cukru
  • 250ml mléka
  • 50g droždí
  • špetka soli

Postup

  1. Ve středně velké míse si smícháme trochu mouky a cukru společně s mlékem a vytvoříme si kvásek.
  2. V druhé míse si smícháme zbytek cukru, máslo a vaječné žloutky.. Přidáme zbytek mléka, prosejeme moukou a přidáme hotový kvásek a uhněteme si jednotné těsto.
  3. Těsto si necháme zhruba 1 hodinu kynout. Když je těsto hotové tak  ho vyvalíme na několik stejně velkých válečků. Z válečku si vytvarujeme jidáše stejné jako na obrázku. Jidáše ještě necháme několik minut odležet.
  4. Hotové jidáše pokládáme na plech s pečícím papírem. Potřeme vejcem a pečeme dozlatova v troubě na 180 stupňů zhruba 25-30 minut. Máme hotovo! Dobrou chuť!

Sdílejte tenhle skvělý recept n velikonoční jidáše i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!