Dnes si ukážeme recept na naprosto famózní čokoládový koláč, který se vyznačuje nadýchaným korpusem té nejvláčnější konzistence a krémem, který se rozpouští v ústech. Upečte tento snadný čokoládový koláč s luxusním sametovým krémem i svým nejbližším. Zamilují si ho.
Uvidíte, že výsledek i snadná příprava Vás mile překvapí. Koláč s lahodnou chutí kakaa a ořechů, to vše s božským krémem nesmí na Vašem stole chybět při žádné slavnostnější příležitosti. Výsledek si zamilujete.
Těsto
- 8 vajec
- 7 lžic mouky
- 7 lžic hnědého cukru
- 3 lžíce neslazeného kakaového prášku
- 1 lžíce mletých vlašských ořechů
- 1 sáček prášku do pečiva
Krém
- 3 dl šlehačky
- 10 dkg tmavé čokolády
- 1 lžíce neslazeného kakaového prášku
- 3 dkg práškového cukru
Postup
- Oddělte žloutky od bílků. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Žloutek smícháme s cukrem, potom zapracujeme ostatní přísady a promícháme se sněhem.
- Nalijte těsto do naolejovaného plechu a pečte 40 minut při 180 stupních.
- Mezitím rozpustíme čokoládu ve vodní lázni a necháme vychladnout.
- Vyšleháme šlehačku, vmícháme cukr a kakaový prášek, potom vychlazenou čokoládu.
- Když piškotový korpus vychladne, potřeme jej krémem. Vložte do lednice.
- Když je krém tuhý, nakrájejte dort na trojúhelníčky. Dobrou chuť!
Sdílejte tenhle báječný recept na domácí čokoládový dezert i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!






