Domácí sekaná patří mezi klasiky naší kuchyně. Většina lidí ji má spojenou s rodinným obědem, nebo nedělním pohoštěním. Příprava tohoto pokrmu je překvapivě jednoduchá. Stačí vám několik základních surovin, které už máte doma. Chuť sekané je jemná a přitom velmi výrazná. Hodí se na všední den i slavnostní příležitost.
Kombinace mletého masa, cibule a koření vytváří dokonalou harmonii chutí. Šťavnatost dodá namočený rohlík a vejce. Maso se díky ním nesype a krásně drží tvar. Při pečení se na povrchu vytvoří lehce křupavá kůrka. Uvnitř je sekaná měkká a vláčná. Zvládne ji připravit i začátečník.
Ingredience
- 500g mletého masa (směs hovězího a vepřového)
- 150 ml mléka
- 1 rohlík
- 1 vejce
- 2 stroužky česneku
- sůl, pepř a majoránka
- trochu strouhanky na zahuštění
Postup
- Rohlík namočíme do mléka a počkáme, dokud nezměkne. Cibuli nakrájíme nadrobno a lehce osmahneme a trošce oleje, nebo sádla pro zesládnutí.
- V míse smícháme maso, vymačkaný rohlík, vejce, cibuli a česnek. Přidáme sůl, pepř a majoránku podle chuti. Všechny suroviny dobře promícháme rukama. Pokud je směs řídká, tak přidáme strouhanku.
- Ze směsi vytvoříme válec, který položíme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme 45-50 minut na 180 stupňů, dokud sekaná nezezlátne a nevytvoří se na ní krásná kůrka.
Sdílejte tenhle recept na domácí sekanou jako od babičky i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!






