Polomáčené banánky jsou lehké, křehké a vanilkové těsto jim dodává nezaměnitelnou strukturu. Jejich příprava je velmi jednoduchá. Těsto je rychlé na přípravu a velmi dobře se s ním pracuje. Cukroví se navíc dá připravit několik dní dopředu, protože po několika dnech v chladu je mnohem křehčí a chutnější.
Můžete si je připravit nejen o vánocích ale i během roku jako dezert k odpolednímu šálku kávy, nebo čaje. Stačí několik jednoduchých surovin a vznikne dezert, který vypadá jako z cukrárny. Kombinace jemného těsta a čokoládové polevy vytváří dokonalou harmonii chutí.
Těsto
- 250g hladké mouky
- 2 balení vanilkového pudinku
- 150g másla
- 100g moučkového cukru
- 2 žloutky
- 1 lžička vanilkového cukru
Poleva
- 150g hořké čokolády
- 20g másla
Postup
- V míse smícháme mouku, pudinkový prášek, moučkový a vanilkový cukr. Vmícháme máslo a žloutky. Vypracujeme hladké těsto, které by mělo být jemné a nelepivé.
- Pokud se těsto drolí, tak přidáme 1-2 lžičky mléka. Dáme na 30 minut zpevnit do lednice. Těsto vložíme do cukrářského sáčku a na plech s pečícím papírem stříkáme banánky, které jsou 6-7 cm dlouhé.
- Pečeme 10-12 minut na 170 stupňů a necháme vychladnout. Čokoládu rozpustíme s máslem ve vodní lázni. Banánky z poloviny namočíme do čokolády a necháme ztuhnout na pečícím papíru. Můžeme slepovat marmeládou.
Sdílejte tenhle recept na křehké polomáčené banánky i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!






