Vanilkový krém do všech dortů i dezertů – jednoduchá příprava

Vanilkový krém patří mezi klasické cukrářské náplně a málokterý dezert se bez něj obejde. Tento krém má jemnou a hladkou strukturu. Jedná se o univerzální krém, který se hodí do domácích dortů i nepečených dezertů. Chuť krému je smetanová a má typickou vůni vanilky, která dodává výslednému dezertu luxusní nádech.

Je ideální volbou, pokud se chystáte upéct slavnostní dort, nebo jednoduchý domácí moučník Krém je pevný a dobře drží tvar.  Hodí se také jako náplň věnečků a řezů. Příprava je velmi jednoduchá a výsledek vždy působí, jako z cukrárny.

Ingredience

  • 500 ml mléka
  • 250g másla
  • 1 balíček vanilkového pudinku
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 lžíce cukru

Postup

  1. Do části studeného mléka rozmícháme pudinkový prášek a cukr. Zbytek mléka dáme vařit. Jakmile začne vřít, tak přidáme rozmíchaný pudink. Za stalého míchání vaříme do zhoustnutí.
  2. Hotový pudink přelijeme do misky a zakryjeme potravinářskou folií, aby nevznikal škraloup. Necháme úplně vychladnout. Změklé máslo vyšleháme do pěny.
  3. K máslu po lžících přidáváme vychladlý pudink. Zašleháme do jemného a hladkého krému. Pokud se vám zdá krém příliš hustý, tak ho můžete zjemnit lžící smetany, nebo mléka.

Sdílejte tenhle recept na vanilkový krém do všech dortů i dezertů i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!