Borůvkový koláč s drobenkou – rychlý dezert ke kávě

Pokud máte rádi borůvky, tak je tenhle recept právě pro vás. V dnešním článku si ukážeme recept na borůvkový koláč s drobenkou. Kombinuje chuť borůvek s křupavostí drobenky. Skvěle se hodí k odpolednímu šálku kávy, nebo čaje. 

Hlavním důvodem proč si ho oblíbíte je jeho rychlá a bezpracná příprava. Výsledek je nejen krásný na pohled ale také úžasně chutná. Pojďme si společně krok za krokem ukázat, jak si můžete připravit tenhle borůvkový koláč. 

Těsto

  • 250g polohrubé mouky
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 2 vejce 
  • 100g tuku
  • 100g krupicového cukru 
  • 120ml mléka 
  • borůvky 

Drobenka

  • 175g polohrubé mouky 
  • 75g krupicového cukru 
  • 75g másla 

Postup

  1. Připravíme si drobenku. Na pánvi mícháme máslo, cukr a mouku, dokud nám nevznikne drobenka. Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. 
  2. Vyšleháme si cukr a máslo do pěny. Přidáme mouku, kypřicí prášek, žloutky a mléko. Z bílků vyšleháme sníh a vmícháme do těsta. 
  3. Připravíme si plech, který vymažeme a vysypeme. Těsto nalijeme na plech a zasypeme borůvkami a drobenkou. Pečeme na 170 stupňů dozlatova zhruba 30 minut. 

Sdílejte tenhle recept na borůvkový koláč s drobenkou i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!