Čokoládová roláda s jednoduchou přípravou – jemná a vláčná

Pokud máte chuť na sladký dezert, ale nemáte příliš mnoho času, tak je tahle čokoládová roláda právě pro vás. Je velmi jednoduchá a rychlá na přípravu. Hodí se jako chutné pohoštění pro návštěvu, nebo jako sladký dezert k šálku odpolední kávy.

Na vašem stole se po ní jen zapráší. Celá rodina si zamiluje kombinaci čokolády a chutného smetanového krému. Pojďme si společně připravit tuhle čokoládovou roládu s lahodným krémem.

Těsto

  • 70g mouky
  • 100g cukru
  • 1 lžička vanilkového cukru
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 4 vejce
  • 30g kakaa
  • 3 lžíce mléka
  • špetka soli

Krém

  • 230g smetany ke šlehání
  • 120g másla
  • 130g cukru moučka
  • 1 lžička vanilky

Postup

  1. Vyšleháme vejce, cukr, vanilkový cukr a špetku soli. Měli bychom získat pěnu. Zalijeme mlékem a promícháme.
  2. Postupně přidáváme mouku, kypřící prášek, kakao a promícháme. Mělo by nám vzniknout tekuté těsto.
  3. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme na 180 stupňů zhruba 12 minut. Hotový piškot vyklopíme na utěrku a odstraníme pečící papír.
  4. Piškot i s utěrkou zavineme. Počkáme, dokud nevychladne. Mezitím si připravíme krém. Vyšleháme máslo, cukr a vanilku.
  5. Přidáme smetanu a šleháme, dokud nám nevznikne homogenní krém, který dáme na půl hodiny do lednice.
  6. Roládu rozvineme, potřeme krémem a opět zavineme. Dáme vychladit na 3 hodiny do lednice. Posypeme moučkovým cukrem.

Videonávod

Sdílejte tenhle recept na čokoládovou roládu i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!