Pokud máte chuť na sladký dezert, ale nemáte příliš mnoho času, tak je tahle čokoládová roláda právě pro vás. Je velmi jednoduchá a rychlá na přípravu. Hodí se jako chutné pohoštění pro návštěvu, nebo jako sladký dezert k šálku odpolední kávy.
Na vašem stole se po ní jen zapráší. Celá rodina si zamiluje kombinaci čokolády a chutného smetanového krému. Pojďme si společně připravit tuhle čokoládovou roládu s lahodným krémem.
Těsto
- 70g mouky
- 100g cukru
- 1 lžička vanilkového cukru
- 1 lžička kypřícího prášku
- 4 vejce
- 30g kakaa
- 3 lžíce mléka
- špetka soli
Krém
- 230g smetany ke šlehání
- 120g másla
- 130g cukru moučka
- 1 lžička vanilky
Postup
- Vyšleháme vejce, cukr, vanilkový cukr a špetku soli. Měli bychom získat pěnu. Zalijeme mlékem a promícháme.
- Postupně přidáváme mouku, kypřící prášek, kakao a promícháme. Mělo by nám vzniknout tekuté těsto.
- Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme na 180 stupňů zhruba 12 minut. Hotový piškot vyklopíme na utěrku a odstraníme pečící papír.
- Piškot i s utěrkou zavineme. Počkáme, dokud nevychladne. Mezitím si připravíme krém. Vyšleháme máslo, cukr a vanilku.
- Přidáme smetanu a šleháme, dokud nám nevznikne homogenní krém, který dáme na půl hodiny do lednice.
- Roládu rozvineme, potřeme krémem a opět zavineme. Dáme vychladit na 3 hodiny do lednice. Posypeme moučkovým cukrem.
Videonávod
Sdílejte tenhle recept na čokoládovou roládu i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!