Čokoládové eclairs s mascarpone krémem – připravené bez pečení

Dezert eclairs je oblíbený po celém světě. Kombinace čokolády a lahodné krému mascarpone okouzlí každého. Příprava je velmi jednoduchá. Na jejich přípravu nemusíte zapínat troubu. Narozdíl od klasických eclairs těsto nahradíte cukrářskými piškoty.

Hodí se jako dezert k šálku odpolední kávy, nebo jako rychlé a chutné pohoštění pro nečekanou návštěvu. Pojďme si ukázat, jak si je můžete připravit.

Ingredience

  • 200g smetany ke šlehání
  • 100g mascarpone
  • 200g cukrářských piškotů
  • 200ml mléka
  • 150g čokolády
  • 2 lžíce oleje
  • čokoláda na ozdobení

Postup

  1. Smetanu vyšleháme a smícháme společně s mascarpone. Opět vyšleháme a směs nalijeme do plnícího sáčku.
  2. Připravíme si cukrářské piškoty, které postupně namáčíme do mléka. Na piškot navrstvíme náplň. Navrch přiložíme další piškot.
  3. Opakujeme, dokud nám nedojdou suroviny. Čokoládu rozpustíme s olejem. Každý zákusek namočíme do čokolády. Dáme ztuhnout do lednice a ozdobíme mascarpone a čokoládou.

Videonávod 

Sdílejte tenhle recept na čokoládové eclairs i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! 

zdroj: Ricette dolce facili