Dezert eclairs je oblíbený po celém světě. Kombinace čokolády a lahodné krému mascarpone okouzlí každého. Příprava je velmi jednoduchá. Na jejich přípravu nemusíte zapínat troubu. Narozdíl od klasických eclairs těsto nahradíte cukrářskými piškoty.
Hodí se jako dezert k šálku odpolední kávy, nebo jako rychlé a chutné pohoštění pro nečekanou návštěvu. Pojďme si ukázat, jak si je můžete připravit.
Ingredience
- 200g smetany ke šlehání
- 100g mascarpone
- 200g cukrářských piškotů
- 200ml mléka
- 150g čokolády
- 2 lžíce oleje
- čokoláda na ozdobení
Postup
- Smetanu vyšleháme a smícháme společně s mascarpone. Opět vyšleháme a směs nalijeme do plnícího sáčku.
- Připravíme si cukrářské piškoty, které postupně namáčíme do mléka. Na piškot navrstvíme náplň. Navrch přiložíme další piškot.
- Opakujeme, dokud nám nedojdou suroviny. Čokoládu rozpustíme s olejem. Každý zákusek namočíme do čokolády. Dáme ztuhnout do lednice a ozdobíme mascarpone a čokoládou.
Videonávod
Sdílejte tenhle recept na čokoládové eclairs i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!
zdroj: Ricette dolce facili