Cuketové lečo na zimu s jednoduchou přípravou – báječná chuť

Cuketa je velmi oblíbenou zeleninou z které můžete připravit opravdu mnoho pokrmů. V dnešním článku si představíme recept na domácí cuketové lečo. Příprava je velmi jednoduchá. Kombinace cukety a rajčatové omáčky vytváří dokonalou chuť.

Tohle cuketové lečo můžete přidat do salátů, nebo domácích omáček. Pojďme si ukázat, jak ho krok za krokem připravit.

Ingredience

  • 3kg cukety
  • 5 sladkých paprik
  • 2 stroužky česneku
  • 2 pálivé papriky
  • 1 šálek oleje
  • 1/2 šálku octa
  • 1 šálek cukru
  • 500ml rajčatového protlaku
  • 2 lžíce soli

Postup

  1. Cuketu oloupeme a odstraníme z ní semínka. Česnek a pálivou papriku rozmixujeme. Smícháme nakrájenou zeleninu s ostatními surovinami.
  2. Dobře promícháme a necháme 3 hodiny odležet za občasného míchání. Přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni 40 minut.
  3. Umístíme do sterilizovaných sklenic, zašroubujeme víčko a otočíme. Necháme vychladnout pod utěrkou. Skladujeme ve sklepě.

Sdílejte tenhle recept na cuketové lečo i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! 

zdroj: souspark.ru