Cuketa je velmi oblíbenou zeleninou z které můžete připravit opravdu mnoho pokrmů. V dnešním článku si představíme recept na domácí cuketové lečo. Příprava je velmi jednoduchá. Kombinace cukety a rajčatové omáčky vytváří dokonalou chuť.
Tohle cuketové lečo můžete přidat do salátů, nebo domácích omáček. Pojďme si ukázat, jak ho krok za krokem připravit.
Ingredience
- 3kg cukety
- 5 sladkých paprik
- 2 stroužky česneku
- 2 pálivé papriky
- 1 šálek oleje
- 1/2 šálku octa
- 1 šálek cukru
- 500ml rajčatového protlaku
- 2 lžíce soli
Postup
- Cuketu oloupeme a odstraníme z ní semínka. Česnek a pálivou papriku rozmixujeme. Smícháme nakrájenou zeleninu s ostatními surovinami.
- Dobře promícháme a necháme 3 hodiny odležet za občasného míchání. Přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni 40 minut.
- Umístíme do sterilizovaných sklenic, zašroubujeme víčko a otočíme. Necháme vychladnout pod utěrkou. Skladujeme ve sklepě.
Sdílejte tenhle recept na cuketové lečo i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!
zdroj: souspark.ru