V dnešním článku si ukážeme recept na úžasný dezert dunajské vlny, které si zamilujete nejen díky krásnému vzhledu ale také lahodné chuti. Každé sousto tohoto fantastického dezertu se vám bude rozplývat v ústech. Lesní ovoce dodává tomuhle zákusku osvěžující chuť.
Tenhle dezert se hodí jako pohoštění pro návštěvu, nebo k šálku odpolední kávy. Kombinace krémové naplní, ovoce a čokolády vás určitě nadchne. Pojďme si ukázat, jak si připravit tenhle fantastický dezert.
Těsto
- 300g mouky
- 3 vejce
- 130g cukru
- 150ml mléka
- 150ml oleje
- 10g kypřícího prášku
- 15g kakaa
- 2 lžíce mléka
- 300g malin
Krém
- 150g másla
- 300ml mléka
- 1 vejce
- 60g cukru
- 1 lžička vanilkového cukru
- 25g kukuřičného škrobu
Poleva
- 100g čokolády
- 25g másla
- 50ml mléka
Postup
- Nejdříve si připravíme těsto. Smícháme vejce společně s cukrem a špetkou soli. Šleháme mixérem zhruba 7 minut.
- Nalijeme olej, 150ml mléka a promícháme. Mouku smícháme s kypřícím práškem a postupně přidáváme do těsta.
- Vypracujeme těsto, které rozdělíme na dvě části. Do prvního dílu přidáme kakao, dvě lžíce mléka a vytvoříme čokoládové těsto.
- Druhou světlou část nalijeme do formy s pečícím papírem a rozetřeme na ní čokoládové těsto. Zarovnáme a zasypeme malinami.
- Pečeme na 180 stupňů zhruba 25 minut. Mezitím si připravíme krém. Metličkou vyšleháme vejce a cukr.
- Za stálého míchání přidáme škrob. Vaříme na mírném ohni do zahuštění. Stáhneme z vařiče a vmícháme vanilkový cukr.
- Přikryjeme potravinářskou folii a necháme vychladnout. Máslo vyšleháme a vmícháme do krému. Hotové krém rozetřeme na těsto a dáme na půl hodiny do lednice.
- Připravíme si polevu. Do čokolády přidáme mléko společně s máslem a necháme rozpustit v mikrovlnce. Hotovou polevu nalijeme na dort a dáme vychladit do lednice na 3 hodiny.
Sdílejte tenhle recept na dezert dunajské vlny i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!