Domácí chléb bez hnětení s fantastickou chutí!

Máte chuť na domácí chléb? Tak to si určitě oblíbíte recept, který s v dnešním článku společně představíme. Ukážeme si recept na opravdu báječný domácí chléb, který je připravený bez hnětení během chvilky. Chutná lépe než ten z obchodu. 

Uvidíte, že si tenhle domácí chléb zamiluje celá vaše rodina. Připravit ho zvládne opravdu každý a na samotnou přípravu budete potřebovat jen základní suroviny z vaší kuchyně! Chutná opravdu skvěle! 

Ingredience

  • 500g chlebové mouky 
  • 150ml vody 
  • špetka cukru 
  • 20g droždí 
  • špetka soli 

Postup

  1. V míse smícháme droždí s teplou vodou a přidáme lžičku cukru. Důkladně promícháme a počkáme, dokud se nevytvoří kvásek.
  2. Nyní přidáme mouku, sůl a mícháme, dokud nám nevznikne jednotná konzistence. 
  3. Hotové těsto přikryjeme folii a dáme přes noc kynout (8-12 hodin). Těsto poté na pracovní ploše s trochou mouky vytvarujeme do kuličky. 
  4. Z těsta vytvarujeme bochník, dáme do pekáče a zavřeme víkem. Pečeme zhruba 25 minut na 200 stupňů.
  5. Poté sundáme víko a pečeme dalších 15-20 minut. Vyndáme z trouby a máme hotovo! Dobrou chuť! 


Sdílejte tenhle úžasný recept na domácí chléb s Vašimi přáteli!
Určitě si také pochutnají!